neljapäev, 23. juuni 2016

Häid pühi või nii...

Mesiniku elukutse on äraütlemata igav ja üksluine. Hommikul ärkan üles ja hakkasin kohe tarukaalu andmeid ootama. Päris pikk ootamine. Ja kui need õhtul saabuvad, siis hakkan homseid andmeid ootama. Ajaviiteks refreshin kolme erineva ilmateenistuse prognoosi kümneminutilise intervalliga. Need pakuvad kõik erinevat stsenaariumi isegi üks päev ette. Mnjah... muud polnudki. Häid pühi!


Aastaarv graafikul ei oma tähtsust. Jooned on 2012-2016 nagu varasemalt.

Ise tehtud, hästi tehtud


neljapäev, 9. juuni 2016

Reklaam

Müüa itaalia rassi vabapaarunud mesilasemad.
Emapere valiku kriteeriumideks on:
1) Talvitumine ja kevadine areng
2-3) Tootlikkus ja Sülemlemiskainus
4) Rahulikkus ja kärjel püsimine

Alates kümnest emast hind 18 eur/tk + 20 % km.
Alates viiekümnest emast küsi pakkumist.
Juunis saadaval emad ühest liinist, juuni lõpus lisandub veel üks liin ning juulis veel kolm kuni viis liini.

Saadame omniva pakiautomaadiga ja võimalusel saate ise järele tulla Väike-Maarjasse.
Kokkuleppel saan kauba toimetada Tallinnasse.

Pakkumine kehtib jooksvalt kuni kaupa jätkub ja tellimused täidame järjekorra alusel.

Lisainfo ja tellimine:
kullamaamart@hotmail.com
facebook: Mart Kullamaa


Neljandaks aastaks kulub ka numbrimärgilt värv maha:

pühapäev, 5. juuni 2016

Tarukaal 2016, I

Mai teine pool ja juuni algus on tõepoolest olnud ootamist väärt. Ilmad on olnud stabiilselt soojad ja pered arenevad jõudsalt. Kui päris aus olla, siis ma ei arvanud, et selline kaalukasv mai kuus meie korjealadel üldse võimalik on, aga nüüd olen targem. Selgituseks veel niipalju, et kaalupere korjeraadiuses ei ole talirapsi ega -rüpsipõlde. Arvasin ka seda, et peale võilille tuleb mõningane korje taandumine, aga seda ei juhtunud. Erandiks vaid 26. mai, on kuni eilseni olnud ainult head ja väga head korjeilmad. Kolmel päeval on kaalukasv ületanud 4,5 kg ja üleeile, 3.06 üle 5 kg. Selliste ilmadega mesindada on ainult puhas rõõm, ehkki vett peab enda tarbeks hulganisti kaasa varuma. Kahjuks ja paratamatult toob algav nädal vihma ja jahedamad ilmad, mis annab mesinikele kindlasti hulgaliselt tööd ja peavalu juurde. Ilmselt on nüüd põhjust redelitelt tolm maha pühkida ja nad töökorda seada.

See graafik illustreerib mesilaspere neto-kaalukasvu 18.05 - 04.06

Sama graafik võrreldes 2012, 2013, 2014 ja 2015 aasta kaaludega.

Mai kuu rekordpäevad ületasid eelmise aasta juuli omasid ja samuti on praeguseks summaarne kaalukasv suurem kui eelmisel aastal tervikuna. Kui juuni ja juuli ilmad ei ole sama traagilised kui eelmisel aastal, siis praeguse seisu põhjal võib väga head meeaastat prognoosida.

Panin tähele, et kuumade ilmadega tilkusid nii vahtrad kui kased ohtralt, aga meie mesilastele ei pakkunud see huvi.  Ilmselt oli paremaid nektari-allikaid rohkesti saadaval, ehkki kuulsin, et mõnel pool ka kased sumisesid mesilastest. Kaskede all ja ümbruses viibides oli kohati tunne nagu sajaks uduvihma. 
Pildi kvaliteet pole selliseks otstarbeks ehk kõige sobivam, aga kase lehed higistasid silmnähtavalt ja maitste olid pealispinnalt tuntavalt magus.