laupäev, 11. aprill 2015

Päike paistab, ilm on soe...

Tegime veidi tööd. Peab ütlema, et suurepärane tunne on olla mesilas, kui mesilased juba lendavad. Mesilasgruppides nägime ka teisi elukaid - loodus tärkab. Veidi kahju on inimestest, kes ainult linnakäras ja betoonseinte vahel aastaaegade möödumist jälgivad, aga saan aru, et neil on minust ka kahju. Aus kaup. Igaljuhul fantastiliselt mõnus on kevade saabumist jälgida! Tegin telefoniga taaskord mõned pildid, spetsiaalselt teile! Minetasin korraks ka professionaalsuse ja avasime kolm taru, lihtsalt et näha mis toimub. Tegelikult ei muuda see vaatamine midagi, aga kuna selle blogi loetavus on viimasel ajal juba üsna tõsiseltvõetavalt kasvanud, siis tunnen ka kerget vastutuse koormat ja üritan omalt poolt midagi lisaks pakkuda.
Avasime täna kolm pere. Kaaluperel oli mune ühel raamil, muidu seis okei ja visuaalselt võib pere keskmisest veidi tugevamaks hinnata. Lisaks avasime kaks peret, keda rahvasuus kutsutakse "Alfa udupeeneteks". Kaalu peal on meil praegu suht suvalised kaabakad ja peab ütlema, et nendega võrreldes on Janeku emade järglased üsna tsiviliseeritud. Talvitumine 5, kärjel püsimine 5, sööda tarvitamine 5, rahulikkus 5. Mõlemal neist peredest oli ka mune ühel kuni kahel raamil, aga teise juures leidis kinnitust, et mesilased tegid jahedate ilmade saabudes haudmepausi. Ühel raamil oli pisut kaanetatud koorumata hauet, vaklasid ei olnud.

Jõudsime ka põhjasid vahetada....mnjah...see pole eriti huvitav iseenesest, aga looduse tärkamist on mõnus jälgida ja põhjade vahetamine annab põhjust loodusesse minna.
 

Herilase pesa põhja all....sindrinahad!

 Selline põhi annab tunnistust mesilaste heast hügieenilisest käitumisest!

 
See varganägu eksis põhimõtte vastu, et tuleb enne jalga lasta, kui omanikud üles ärkavad. Tegelikult on nende hiirtega see lugu, et nad söövad ennast nii paksuks, et ei mahu enam lennuavast välja ja...edasine on juba vältimatu.


 Kuklased on mu uued lemmikud. Ehkki mõnes mesilagrupis on nad juba ülearu uudishimulikud ka tarude suhtes, siis loodan nendega heanaaberlikes suhetes läbi saada. See konkreetne pesa oli tarudest 15 meetrit.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar