pühapäev, 27. november 2016

Jälle poliitikast


Kohutavalt huvitav nädal poliitikas või mis? Ka mesindusorganisatsioonide esindajad peavad kiirelt harjuma mõttega uuest ministrist ja asuma tegudele. Nüüd tuleb vanad ideed jälle käima lükata ja proovida neid uuele koalitsioonile maha müüa. Teoorias on manööverdamiseks ruumi  justkui rohkem kui varem?! Kuhu see ümarlaud nüüd jäigi?
Kuigi kõik (valitsus)partnerid väitsid kui ühest suust, et võrdne ministrikohtade jaotus oli Ratase põhimõtteline nõudmine ja see võis nii olla või mitte, siis äratas see minus huvitavaid mälestusi - analoogiaid.
Pole ju kellegi saladus, et ühe tugeva mesindusorganisatsiooni tegevust ja minupärast ka ainuvõimu ning selle võimutippu ning -ajalugu on pikalt võrreldud teatavate poliitiliste jõududega.
Igal juhul meenutas see konkreetne juhi vahetusest tekkinud transformatsioon ja uus koalitsioon mulle kangesti meelde meie armsat Mesinduse Koostöökogu. Õigemini see võrnde ministrikohtade jaotus oli mulle nagu mingi heureka moment. Hoolimata vägagi kattuvast agendast ja eesmärkidest ei suutnud ju mesindusorganisatsioonid omavahel kokku leppida. Isegi IRL läks Keskiga ühte asja ajama, aga mesinikud ei suutnud omavahel kokku leppida põhimõtteliselt selles, et kas päike tõuseb idast või läänest. No teadupärast sai ju mesinike puhul otsustavaks see, et kui palju kellelgi hääli peaks olema selle üle otsustamisel, kas päike tõuseb idast või läänest. Minu küsimus on see, et kas kaks aastat on inimesi targemaks teinud või on olulisteks positiivseteks muutusteks vaja ka mesindusorganisatsioonides olulist kaadrivahetust?
PS! Ma ei väida  sugugi, et sisepoliitikas tekkinud muutused oleksid ilmtingimata positiivsed, eks aeg näitab, aga mingisugune stagnatsioonist vabanemise tunne on küll ja õhus oleks justkui kevadet. Loodame, et sellele järgneb parem suvi kui 2016.


2 kommentaari:

  1. Mart, mis sellest Mesinduse Koostöökogust saanud on?

    VastaKustuta
  2. Päevakajalist terminoloogiat kasutades on see "külmutatud olekus". Paberi peal on olemas ja isegi nüüdse Mem kantsleri õnnistuse sai see sissepühitsemisel ja mul on hästi meeles tema toetavad sõnad selle edasisele käekäigule, aga sisuliselt jäime ministeeriumi silmis ikkagi hobusekasvatajatega samasse kategooriasse. Ma tegelikult ei tea hobusekasvatajate siseelust midagi, aga millegipärast see on Mem žargoonis omaette nähtus, kuna neil on seitse või enam erialaorganisatsiooni, mis omavahel kokkuleppele ei jõua.
    Justkui tehti ka mulle möödaminnes ettepanek koostöökogu vedama hakata, aga ma ei näe mõtet panustada koostöökogusse kui keegi tööd, veel vähem koostööd, teha ei taha.

    VastaKustuta