teisipäev, 29. juuli 2014

Mälumäng ja koreograafia

Ega see mesindus tegelikult midagi väga keerulist ei ole. Edukas mesindus on kombinatsioon õigetest liigutustest ja õigetest vastustest. Ainus kunsttükk on osata õigel ajal õigeid küsimusi küsida. Vastused on enamasti valikvariantidega a) jah b) ei. Kui mesinik on pere lahti võtnud ja jõudnud arusaamale, mis toimub, siis on alati küsimus, et kas ta teeb ka midagi või paneb pere samamoodi kokku tagasi nagu ta enne oli. Efektiivsust silmas pidades pole eriti mõtet pere lahti võtta kui seal midagi teha pole vaja, aga eriti sellise kehvapoolse suvega tuleb ka seda päris palju ette. Tegelikult on küsimusi ühe pere juures palju ja need moodustavad omamoodi jada. 1) Kas laiendada 2) Kuhu laiendada 3) Kui palju laiendada jne...

Viimased nädalad olen koos tublide abilistega tegelenud meevõtuga. Üsna ropp töö. Selles mõttes, et väljas on viimasel ajal 28 kraadi sooja, päikse käes märksa rohkem. Hommikul võtab umbes viis minutit aega, et korralikult nahk märjaks saada, kohe nii et kõik riided on läbimärjad. Parim hetk päevas on õhtul, kui tööriided seljast saab. Alustame hommikul ca 9 ajal ja lõpetame õhtul ca 21. Päeva jooksul läheb näkku umbes 5 liitrit vett, mis kõik naha kaudu välja tuleb. Eile küsis üks hobimesinik, et miks mul aega ei ole teamaga kokku saada: "mis teed siis"? Kes väga täpselt ette ei kujuta, mis see meevõtt on, siis põhimõttelisel sõidame kaubikuga päev läbi ringi ja tassime mett vurritusele. Paremal päeval jõuab kahe mehega ära tassida neto 1,5-2 tonni, olenevalt kärgede paksusest, aga sinna lisandub veel korpus ja kärjed. Tõstmist on päris palju, korpused on keskeltläbi 15-20 kg. Kõigepealt tarust maha, siis raami peale(puhume mesilased tarru tagasi) ja edasi autosse. Autost maha saame juba alusega.
Kõik kes tahavad saledaks saada, siis neile soovitan ka mesindust. Kahe kuuga, mai ja juuniga on  kehakaal kukkunud 76 kg pealt 71 kg peale ja paisatb, et enam ei ole midagi kaotada.

Lühidalt: Mesindus on lihtne!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar