esmaspäev, 14. juuli 2014

Uus nädal

See nädal algas mesinduses erandlikult pühapäeval. Peab hakkama vaikselt mett võtma, nii palju kui seda on. 5-9 juuli tuli nektarit normaalselt peale, aga see pole veel valmis saanud(mesilastel läheb aega, et nektarist niiskus välja saada ja see nö meeks töödelda). Ülemisi korpusi saab siiski vaikselt maha võtta, ehkki peab ettevaatlik olema (et toores ei oleks). Ühesõnaga pühapäeval seadistasime veel vurriliinil viimaseid sõlmesid ja mõtlesime veelkord tehnoogilistele küsimustele. Üritan vurritustehnikale mõnes järgmises sissekandes pikemalt keskenduda, kuid täna teeksin hoopis värskema prognoosi meesaagi kohta. 
Justkui oleks tegelikult veel aega, et mesilased saaksid mett korjata, sest pered on suured, aga vaadates taaskord ilmaprognoosi ja viimaste päevade tulemust, siis on põhjust pessimismiks.  
Accuweather on küll tuntavalt liigselt positiivne alati, kuid 6.07 seda ennustust vaadates oli loota midagi palju enamat kui see, mis tuli. Nüüd ei ole ka prognoos enam nii positiivne ja tänane on hea näide illustreerimaks seda, kuidas ilusa ilmaga mett ei tule. Öine minimaalne temperatuur oli küll kõrge 19.1 kraadi, kuid päevane tagasihoidlik maksimum 23.5 andis tulemuseks kõigest 1,2 kg kaalu tõusu. Mujal Eestis oli täna veel kehvem päev. Kusjuures tugevaks meekorje päevaks on vajalikud nii öine kui päevane kõrge temperatuur ja lisaks ka piisav niiskus. 
Meevõtmisel tänaseks tulemuseks jäi ca 1000 kg vurritatud mett, mis esimese päeva kohta ei olegi väga hull, aga tarudest just midagi väga rõõmustavat vastu ei vaata-eks paistab, palju kokku saab. Meeleolu on neutraalne, aga paar-kolm (neli-viis) korralikumat meekorje päeva võiks veel tulla.
Lühidalt:ilm võiks palju parem olla!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar