teisipäev, 12. august 2014

Päris huvitav päev

Nagu varasemalt kuskil juttu oli, siis selle nädala töö on pesade koondamine ja viimane meevõtt. Esmaspäevad on tavaliselt vähem viljakad, kuna tööga saab alustada tavaliselt alles 11 paiku, ent sellest hoolimata jõudsime Harroga eile seitse gruppi ära teha ca 130 pere).  Teisipäevadel saab aga juba korraliku hoo sisse ja täna hommikul (Teisipäev) tuli ka praktikant Siim varakult kohale ning saime mesindama hakata kolmekesi. Tegime korraliku tööjaotuse ja ambitsioonikas esimene grupp "Baas" läks lausa mängeldes. Kella kaheks oli sellest 70 pere tehtud ja suundusime edasi gruppidesse.

Kahjuks aga meie truu ja ustav kaaslane Transit otsustas hooaega enne meid lõpetama hakata. Akutuli põles ja peale tunnikest sõitu enam käima ei lähe. Kiirelt töökotta ja selgus, et genekas on pekkis. "Võll ilmselt"! Saime küll läbi häda homme hommikuks aja ja loodetavasti saame kohe varakult ka Roosna-Alliku pakiautost õige uue geneka, aga seni peab ka ju kuidagi tööd tegema. Eriti kui selline hoog sees on ja kolm mesinikku käed rüpes passivad. Mulle eriti ei meeldi resursse raisata. Õnneks on meil tagavaraks ka üks dziip ja muud üle ei jäänudki kui tanklast käru võtta ja sellega mesindamist omal käel proovida.

Sellele võiks eraldi peatüki pühendada, sest varasemalt on see justkui diskussioon olnud, et kas parem on mesindada käru või bussiga, aga loodetavasti enam mitte. Käruga mesindamine on täielik mõttetus. Peale kõiki seiklusi jõudsime käruga kaks gruppi teha, aga juba sõidu peale kulub palju rohkem aega sest käru kipub rohkem rappuma ja korpuste tornid lähevad ümber. Lisaks veel vargus. Kui bussiga saab kuidagi mesilased väljas hoida, siis käruga on see palju problemaatilisem (meil oli kaanega käru). Laadimisega on ka paras jama ja siis veel kandevõime ja ümberpööramised. Kahe-kolme tunniga sai palju kogemusi, mis ei räägi käruga mesindamise kasuks. Homme peab siiski veel pool päeva kuidagi läbi ajama ja loodetavasti remont läheb libedalt.

Muidu pesades on mett kohati päris tihedalt, emadel munemiseks ruumi igaljuhul pole. Olenevalt haudme hulgast vahetame 2-12 raami välja.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar