reede, 29. august 2014

Söötmine

Tere!
Pole ammu jõudnud sõnu teha. Õigupoolest on nädal aega ka mailidele vastamata. Lihtsalt pole aega ja jõudu leidnud. Viimased kaks nädalat oleme söötmisega tegelenud. Esimesel nädalal läks kaks ja pool päeva, kuna tuli söödanõusid ka paigaldada, aga see nädal saime kahe pika päevaga hakkama. Suhkrulahust valmistame bensiinimootoriga pumbaga: 600 kg suhkrut ja 400 l vett, ehk siis vahekorras 3:2 .

Autost tarudesse pumpamiseks on meil  selline goo.gl/2xCIuF swienty siirupipump, kuid hetkel oleme selle kasutamisest loobunud, kuna ta on lihtsalt liiga aeglane. Kui ühes grupis 200 liitrit suhkrulahust välja pumbata, siis ainult pumpamiseks kulub ca 20 minutit. Otsustasime vanad head ämbrid kasutusele võtta. Füüsiliselt on küll raskem, aga aeg maksab ka midagi. Tegelikult peaks sellel dosaatorpumbal reduktori ära vahetama poole kiirema vastu. Kui keegi teab kedagi kes sellega hakkama saab, siis olen vihjete eest tänulik! Mis veel?
Toodanguaasta lõime lukku tulemusega ca 21 tonni. Mesilasperede arvu kasvatasime 380 pealt 650 peale. Ise olen rahul sellega, et talvituma lähevad eelnevate aastatega võrreldes keskmiselt tugevamad pered, kuna iduperesid tegime see aasta ainult ühe vooru mais. Varasemalt oleme teinud neid terve suve ja siis hilisemad on ikka veidi nõrgemad ja talvituvad ka kehvemini.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar