teisipäev, 16. juuni 2015

Oujee

See nädal on kohe eriliselt lõbusalt alanud ja lõppu ei paista veel niipeal. Töödeks on mesilasperede laiendamine ja kupukontroll. Tugevad pered on viimase kümne päevaga päris kõva rõhu sisse võtnud ja paljudes on on kupud sees, mistõttu on tempo suhteliselt vilets. Kümne-tunnise perede vaatamisega jõuame ca 150-180 pere ära teha, aga sellele lisanduvad muud tööd ja päevad venivad päris pikaks. Lisaks ründavad veel karud ka ja tänase päeva lõpetasime karjuse paigaldamisega. Lisatunnike niigi pingelisele päevale otsa, aga väga ei kurda. Kohati on isegi kuppude otsimine ja perede lappamine raam-haaval üsna rahustav tegevus, kui just väga kiiret pole kuhugi. Üritan endale töö osas viimasel ajal rahulikumat tempot sisendada, et põhjalikum olla ja teha pigem vähem, aga põhjalikult. Siiski päeva lõpuks ei ole liiga palju võimalusi kuidas peredel sülemlemistungi maha võtta ja venitamine ei ole kindlasti üks moodustest. Õnneks mesinduses tööd vahelduvad üsna kiiresti ja varsti juba uued väljakutsed. Ilm on veidi kehvemaks pööranud ja kaalupere vähemalt toodab miinust, aga keskmiselt olen olukorraga praegu üsna rahul. Tarudes on mett päris hästi ja pered on peakorjeks valmis. Kui juuni lõpust soojaks läheb nagu lubatud, siis on lootust paremale tulevikule.
Kuna üks ladu on nüüd korpustest tühjaks saanud, siis oleme otsustanud seda väikest ajaakent ära kasutada ja laos remonti teha.

Ahjaa, päris rahul olen sellega, et oleme suutnud algust teha oma väikse tõuaretusprogrammiga. Esimesed 30 paarumistaru panime täna välja ja järgmine nädal lisandub neile veel 70. Kogu mesila  seast valisime ca 15 potentsiaalset emapere, kelledest praegu oleme kokku vedanud 6 ja neist kolme vageldanud. Peab tunnistama, et aastatega on pilt üsna heaks läinud ja on väga häid peresid kelle seast valida!


Mesiniku kirjutuslaud:



 Paarumistarud:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar