teisipäev, 30. juuni 2015

Üht koma teist

Sülemlemishooaeg on selleks korraks seljataga ja peakorje alguseks märgin 27. juuni. Võrreldes eelmise aastaga on juuni toitnud päris hästi ja pered on peakorjeks üpris heas vormis.

Paari nädala kupueemaldamise käigus mõtlesin, et kas eestikeelses terminoloogias on tõesti ainult kaks terminit? Sülemikupp ja aseemakupp? Inglise keeles on ju nii swarm cell, supersedure cell kui ka emergency cell. Võimalik, et see termin "hädakupp" on minust lihtsalt mööda läinud, aga üsna oluline on neil asjadel vahet teha ja ka erinevaid termineid kasutada. Lisaks on veel neljandat liiki kuppe, mida ma oma peas nimetan ebakuppudeks ja täpselt ei teagi millest need tulevad (keegi targem võiks kommenteerida) aga tegemist on kuppudega, milles on küllaldaselt emapiima kuid vagel puudub. Arvan, et need on sülemikupud, millesse ema pole munenud kuid ammed on millegipärast söötma hakanud või on vagel hoopis eemaldatud? Tavaliselt on need otsast laiemad kui teised kupud. 

 Mesilas võtan ma telefoni üsna harva välja vaid selleks, et pilti teha, kuid selle 2013. aasta ema fertiilsus oli lausa muljetavaldav. Sellegipoolest võib arvata, et järgmisel aastal temast asja ei ole ja targem on ta juba see hooaeg ära vahetada:

Ja selle 2014 a. ema tööga võis ka väga rahul olla, ehkki mesilaspere teda kergesti omaks pole võtnud, millest annab tunnistust üsna lühikeeks näritud tiivad:


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar