neljapäev, 11. veebruar 2016

3 - 10.02.2016

Olen varem ka neid tarukaalu graafikuid siia postitanud, aga kui päris aus olla, siis mulle on jäänud mulje, et need vajavad natuke pikemat lahtiseletamist. Teen seda kahe kaalu näitel. Kaal alfa asub Elvas ja kaal beeta Väike-Maarjas.
Pildil on mõlema kaalu kohta kolm joont. Kõige ülemised vastavalt kaalu näidud, mis on fikseeritud iga poole tunni tagant. Kaalu muutus näitab suvel korje suurust, talvel peamiselt söödakulu.
Kaks keskmist sinist joont on tarusisene temperatuur. Iseenesest see praegu midagi olulist ei fikseeri ja näit oleneb vaid anduri asukohast kobara suhtes. Alumine sinine joon on huvitavam, sellelt on näha et viiendal ja kümnendal on pere alfa temperatuur tõusnud. See võib olla tingitud kobara liikumisest anduri suunas.
Kõige alumised kaks joont on välistemperatuuri jooned, mis on pidevalt üsna sarnased.
Niisiis on talvisel ajal nagu praegu, kõige olulisem ja huvitavam analüüsida söödakulu mesilasperes. Mingil hetkel hakkab suurem haudme kasvatamine ja siis söödakulu oluliselt suureneb. Kaalu joontel on kerged võnked sademetest ja kõige ülemisel rohelisel joonel on 10.02 võnge mesiniku sekkumisest (eemaldasin tarust inventari).

Niisiis on fikseeritud kaalud 03.02 kell 21.00
alfa: 43.73 kg
beeta: 46.07 kg
 Ja 10.02 kell 12.30
alfa:43.09
beeta: 45.50
Kaalu iibed vastavalt
alfa: 0,74 kg
beeta: 0,57 kg
Päevaseks söödakuluks teeb see vastavalt ca 100 ja 70 grammi, mis on igati tavaline. Ehkki pere alfa talvitub polüstüreenist ja beeta puidust tarus, siis söödakulu on seotud ka pere suurusega, mida on hetkel võimatu hinnata.
Järelduseks nii palju, et kõik tundub väga normaalne ja tavapärane. Ootame edasi!

Sellelt pildilt on küll pere beeta suurust raske hinnata, aga on näha et söödavaru on piisav ja ammendav isegi pika ja veniva kevade tarvis. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar