laupäev, 7. märts 2015

Hooaja algus

Eile tegime selle hooaja esimese pooltõsise tööpäeva.
Tööde nimekirjas oli:
1) Lao korrastamine
2) Perede ja söödavaru kontroll
Esimene töö oli suhteliselt ajamahukas. Ehkki meil on laos kõrged laed, siis seni oleme saanud korpuseid hoida 9 korpuse kõrgustes tornides ja neid aluseid mugavalt liigutada. Mahu kasvades on aga laopinnaga üha kriitilisem ja otsustasime korpused laduda 18-19 korpuse kõrgustesse tornidesse ja võitsime sellega paarkümmend alusekohta. Kõrged laed tulevad kasuks! Pildil on eelmisest hooajast säilitatud korpused koos raamidega. Ca pool sellest ootab veel teises laos sulatamist.

Söödavaru kontrollisime ca kahesajal perel ja ainult üks oli selline, mille puhul ma liigutuse tegin(lisasin kaks söödaraami). Korjeni on aga veel tükk aega ja 20% peresid on sellised, kes enne kevadet vajavad lisasöötmist. Peab kandit tellima. Talvitumine on keskmiselt hea või rahuldav, välja arvatud üks grupp, mis jääb üsna lähedale sellele piirkonnale, kus fikseeriti eelmisel aastal taimekaitsevahendite väärkasutamine ja ühe naabermesiniku perede hukkumine, millest ma olen varasemalt kirjutanud. Seal on meie peredest juba üle 50% kutud. Kohalikul mesinikul samas piirkonnas 80%. Muidu võiks ju veel ennast või lesta või kedaiganes süüdistada, aga kui kolmekümnes grupis teed kõik ühtemoodi ja ühes esinevad tugevad anomaaliad, siis mõte läheb vägisi ühes suunas. Mainin ära, et ma ei ole selline inimene, kes ennast kunagi süüdi ei taha tunnisada kui midagi valesti on. Tahan ikka, sest lihtsam on ennast parandada kui teisi.

Lisaks on nugised aktiivsemalt laamendama  hakanud. Viies grupis kokku veel miinus viis peret ja mõned, kes olid räsida saanud, aga veel elus. Peab aga ütlema, et jahimehed on minu teatiste peale seni üsna tulemuslikult reageerinud ja probleemid lahendanud. Tänan Väike-Maarja jahiseltsi töökat kollektiivi! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar